7 yıllık bir emek, 70 yıllık bir deneyim. Çaycumalı Yazar Oral Yılmaz’ın Almanya’da başlayıp Bartın’a uzanan hayat hikayesine uyarladığı “Sonuna Kadar Git” kitabını yayımlandı.
BartınStar internet gazetesi’nde yapılan söyleşi sonrası kendisine şu soruyu sordum:
“Haberin özetinde neden Çaycumalı değilde Bartınlı yazar diye yazıyor, seni küstüren nedir ? “
“Ben Çaycuma doğumluyum, Çaycumalıyım. Bartın İnkum tepesinde evim var. Üçüncü kitabımı yazdım, Çaycumalı yetkililer ile defalarca temas kurmak istedim, bir türlü başaramadım.
Çaycuma’nın sanatçıya ve yazara ilgi göstermiyor, bu çok üzücü bir durum. Ben de bu yüzden Bartınlı oldum. Söylediklerimi yazabilirsin, belki kendilerini sorgularlar..” diye söyledi.
Oral Yılmaz’ın son çıkan kitaba, Almanya’nın Münih Başkonsolosluğu da ilgi duymakta. Almanya’da okula giden Türk çocuklarının Türkçe derslerde eğitime katkı sağlayacağı şimdiden merak edilmekte.
Eğitim ile öğretim arasındaki farklılıkları, hedefe kilitlenmeyi, öz eleştiriyi, bedel ödemeyi ve asla vazgeçmemeyi insanın zihnine kazıyan bir bakış açısıyla hazırlanmış kitap, başarıya giden yolda “her eve lazım” kişisel gelişim bilgileri içeriyor.
Kitaptaki temel felsefelerden biri, şöyle özetleniyor: “Ot bile olsan, yol kenarındaki en güzel ot sen olmalısın…”
Bartın’ın kendisine olan ilgisinden dolayı da memnun kaldığını ifade etti. Basımı yeni tamamlanan “Sonuna Kadar Git”, adlı kitabın yazarı Oral Yılmaz’ın , ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitim alan gençlerimiz için yazdığı ve kendi hayat hikayesini örnekleyerek Alman eğitimi ile harmanladığı kapsamlı bir kılavuz kitap niteliği taşıyor.
Çoğumuzun bilmediği bir hikayeyi içinde barındırıyor. 1963-1972 yılları arası Zonguldak ve çevresinden toparlanan, hem çalıştırılmak hem de eğitilmek üzere bir araya getirilip trenlerle Almanya’ya taşınılan 2 bin 500 kadar 14-16 yaş grubunda, genellikle fakir ailelerin çocuklarının hayallerini, umutlarını ve kaderlerini gözler önüne seriyor.
Yazarımızın, daha önce yazdığı ” Oğlum Nerede” ve ” Tercüman” isimli iki eseri bulunuyor. (Cevdet Albay)